1 Co budete potřebovat
- 4 hrsti ovesných vloček, ideálně v biokvalitě
- 4 vrchovaté polévkové lžíce bílého jogurtu, ideálně domácí přípravy
- 100 – 150 ml mléka, lze nahradit sójovým
- ovoce (například banán, jablko, hruška, jahody nebo meruňky), stačí jeden či dva kousky
- oříšky, mandle, rozinky
- zavařovací sklenička s víčkem
2 Namočte vločky
Vložte vločky do skleničky a zalijte mlékem tak, aby byly vločky ponořené. Vločky s mlékem by měly sahat zhruba do třetiny skleničky.
3 Přidejte ovoce
Na namočené vločky naskládejte kousky ovoce a trochu rozinek.
4 Přidejte jogurt
Zakryjte vrchovatě bílým jogurtem téměř po okraj.
5 Ozdobte
Navrch přidejte na kousky nakrájené ovoce, rozinky a posypte kousky mandlí nebo oříšků. Vložte do lednice a nechte před noc odstát. Vločky nasáknou mléko a vytvoří lahodnou kaši.
Dobrou chuť!
fotografie: Lenka Pipková | Udržitelný život
Přidat komentář